Уживајте во Македонија во секоја сезона!
Вила Тиквеш и плажа Елем Турс – Дојранско езеро

Вила Тиквеш и плажа Елем Турс – Дојранско езеро

Одморалиштето “Вила Тиквеш”, во сопственост на Елем Турс, е сосема преуредено, и располага со сместувачки капацитет од шест новоопремени студија, сите со поглед на езерото.

Плажата “ЕЛЕМ ТУРС“е лоцирана во непосредна близина на “Вила Тиквеш”, во центарот на Стар Дојран, кој воедно претставува и главен туристички локалитет за тој регион. Плажата се простира на вкупна површина од 1.600 метри квадратни на копно и површина од 1.700 метри квадратни за активности на вода.

 • Дојран / Dojran

Плажата “ЕЛЕМ ТУРС” се вбројува во една од најурбанизираните плажи во Република Макeдонија и несомнено е најуредената плажа на брегот на Дојранското Езеро. Плажата располага со сопствен шанк, бар и со капацитет за гости од 80 места за седење и 80 лежалки, за кои што се обезбедени 60 чадори за сонце.

Dojran Macedonia

За изгледот и квалитетот на плажата “ЕЛЕМ ТУРС” е користен песок со гранулација од 0 до 8, и поради тоа се вбројува во песочна плажа. Песочниот дел што го зафаќа плажата, се простира на површина од 1.000 метри квадратни, а летната тераса, се простира на површина од 400 метри квадратни. Исто така, на плажата има уредено и детско катче.

Дополнително, плажата располага и со сопствен паркинг простор за 35 возила на површина од 220 метри квадратни.

ЦЕНОВНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА УСЛУГИТЕ ВО ПОДРУЖНИЦА „ДОЈРАН – СТАР ДОЈРАН” 2017/2018 ГОДИНА

ВИЛА „ТИКВЕШ”- СТАР ДОЈРАН –  СМЕСТУВАЊЕ ВО АПАРТМАНИ

Период Септември до Април Мај – Јуни Јули – Август
Тип на соба 1250,00 1550,00 1800,00

Преземете ценовник…

Дополнителни информации за капацитетите во Вила „Тиквеш,” – Стар Дојран:

 • Цената се однесува за понудениоттип на соба со пресметан износ на ден.
 • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40денари и ДДВ.
 • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.
 • Начин на плаќање: во готово на рецепција, со сите видови платежни картички и вирмански, со претходно испратена про-фактура.
 • Сопствен, бесплатен паркинг.
 • Цените се изразени во денари и сите услуги во хотелите се наплатуваат во денари.

Попусти:

 • Деца до 5 години кои не користат услуги за смесгување и храна добиваат 100% попуст на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за смесгување добиваат 30% попуст на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги добиваат 50% попуст на редовната цена.
 • Деца од   5-12 години кои користат само помошни услуги за сместување добиваат 70% попуст на редовната цена.

Контакт:

 • Адреса: ул. Маршал Тито бб, Стар Дојран
 • Тел: +389 2 3149 128
 • Факс: +389 2 3149 129
 • info@elemturs.mk

 

Close Menu