Уживајте во Македонија во секоја сезона!
ЦЕНОВНИК ПОДРУЖНИЦА „ПОПОВА ШАПКА” 2017/2018 ГОДИНA

ЦЕНОВНИК ПОДРУЖНИЦА „ПОПОВА ШАПКА” 2017/2018 ГОДИНA

ЦЕНОВНИК НА СКИ БИЛЕТИТЕ ЗА СКИЈАЧКИ ЦЕНТAР ПОПОВА ШАПКА – СЕЗОНА 2017/2018

Бр. Ски центар “ПОПОВА ШАПКА” ЦЕНА
1 ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ (Јануари 2018) 800 ден
2 ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ (Февруари 2018) 700 ден
3 ПОЛУДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ 600 ден
4 ТРИДНЕВЕН* СКИ БИЛЕТ 1.800 ден
5 СЕДУМДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ 5.000 ден
6 СКИ БИЛЕТ ЗА НОЌНО СКИЈАЊЕ 500 ден
7 ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ 400 ден
8 СЕДУМДНЕВЕН ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ 2.100 ден
9 СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

(Купен до 25.12.2017 / после 26.12.2017)

9.000 ден / 10.000 ден
10 ДЕТСКИ СЕЗОНСКИ БИЛЕТ 6.000 ден
11 БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ (Церипашина) 200 ден

  * Тридневниот ски билет важи само за гостите кои користат минимум три пансиони во хотелите на ЕЛЕМ ТУРС на Попова Шапка.

Напомена:

 • Полудневниот билет важи од 12:00 часот
 • Детскиот билет е за деца до 12 години
 • Работно време на ски центрите: од 09:00-15:00 часот, викенд: 09:00– 16:00 часот
 • Ноќното скијање ќе се одвива во терминот од 19:00 – 22:00 часот

 – – – – – – – – – –

 – – – – – – – – – –

ЦЕНОВНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ХОТЕЛСКИТЕ УСЛУГИ ВО ПОДРУЖНИЦА  „ПОПОВА ШАПКА” 2017/2018 ГОДИНA

ХОТЕЛ „СЛАВИЈА” И ХОТЕЛ „ПОПОВА ШАПКА “

* Преземете ценовник во PDF формат…

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕСТОЈ НА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период   Септември

ОктомвриНоември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 920,00 1170,00 800,00 740,00
Полупансион НВ 1040,00 1470,00 920,00 860,00
Полн пансион FB 1290,00 1660,00 1105,00 1040,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕСТОЈ НА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ТРИКРЕВЕТНИ И ЧЕТИРИКРЕВЕТНИ СОБИ

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 860,00 1040,00 740,00 740,00
Полупансион НВ 1040,00 1290,00 860,00 800,00
Полн пансион FB 1230,00 1530,00 1105,00 1040,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕСТОЈ НА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО АПАРТМАНИ

(Цените се однесуваат за користење на услугите во комплетниот апартман)

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 2640,00 3930,00 2335,00 2030,00
Полупансион НВ 3370,00 4850,00 2825,00 2580,00
Полн пансион FB 4240,00 5835,00 3500,00 3380,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 ДЕНА И ПОВЕЌЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек вв 920,00 1105,00 800,00 740,00
Полупансион нв 1040,00 1380,00 920,00 860,00
Полн пансион FB 1290,00 1660,00 1105,00 1040,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 ДЕНА И ПОВЕЌЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО ТРИКРЕВЕТНИ И ЧЕТИРИКРЕВЕТНИ СОБИ

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 860,00 1040,00 740,00 740,00
Полупансион НВ 1040,00 1170,00 860,00 800,00
Полн пансион FB 1230,00 1480,00 1105,00 1040,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 ДЕНА И ПОВЕЌЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ВО АПАРТМАНИ

(Цените се однесуваатза користење на услугите во комплетниотапартман)

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 2640,00 3930,00 2335,00 2030,00
Полупансион НВ 3370,00 4850,00 2825,00 2580,00
Полн пансион FB 4175,00 5835,00 3500,00 3250,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ГРУПНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 920,00 980,00 800,00 740,00
Полупансион НВ 1040,00 1230,00 920,00 860.00
Полн пансион FB 1290,00 1470,00 1105,00 1040,00

 

ЦЕНОВНИК ЗА ГРУПНИ ПОСЕТИ ВО ТРИКРЕВЕТНИ И ЧЕТИРИКРЕВЕТНИ СОБИ

Период   Септември

Октомври

Ноември

Декември

(1-14)

Декември (15-31) Јануари

Февруари

Март (01-15)

Март (16-31)

Април

Мај

Јуни

 Јули

Август

Ноќевање со доручек ВВ 860,00 860,00 740,00 740,00
Полупансион НВ 1040,00 1040,00 860,00 800,00
Полн пансион FB 1230,00 1350,00 1105,00 1040,00

 

Понудените цени за хотел „Славија” и хотел „Попова Шапка” не се однесуваат за време на Новогодишниот аранжман од 30.12.2017 – 02.01.2018 година.

 • Цената на полн пансион за група поголема од 50 лица изнесува 1.290 денари во период од 15.12.2017 до 15.03.2018 година.
 • Користење на услуги во еднокреветна соба во хотелите „Славија” и „Попова Шапка” е со доплата од 150 денари за едно лице.
 • Користење на услугите за дневен престој во хотелите „Славија” и „Попова Шапка” изнесува 600 денари за едно лице.

Дополнителни информации за хотел „Славија” и хотел „Попова Шапка” на Попова Шапка:

 • Цената се однесува за едно лице на ден.
 • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40 денари и ДДВ.
 • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.
 • Начин на плаќање: во готово на рецепција, со сите видови платежни картички и вирмански, со претходно испратена про-фактура.
 • Хотелите располагаат со сопствен, бесплатен паркинг.
 • Цените се изразени во денари и сите услуги во хотелите се наплатуваат во денари.

>   Попусти:

 • Деца до 5 години кои не користат услуги за сместување и храна добиваат 100% попуст на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување добиваат 30% попуст на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги добиваат 50% попуст на редовната цена.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат само помошни услуги за сместување добиваат70% попустна редовната цена.

Контакт:

тел. + 389 44 330 464;

+ 389 70 224 832

www.skipopovasapka.mk

Facebook: Ski Centar Popova Sapka

Close Menu