BIKE WEEKEND – ПОПОВА ШАПКА 02-03.-8.2014

BIKE WEEKEND – ПОПОВА ШАПКА 02-03.-8.2014

ИЛИНДЕН НА ВЕЛОСИПЕД е мотото на спортско рекреативниот настан што се оддржа викендот за големиот празник Илинден 02-03.-8.2014 на Попова Шапка .
На 03.08 (Недела) се возеше МТБ трка за ранг листа на Македонија и рекреативен велосипедски маратон околу Попова Шапка, од ски центарот до Лешница и назад до Попова Шапка.

Jovanka Stojanova dodeluvanje nagradi na MTB trka Popova Shapka 2014Се натпреваруваа учесници од повеќе категории, а имаше и рекреативен дел.
Настанот беше под покровителство на ЕЛЕМ Турс, а директорката м-р Јованка Стојанова, додели награда за најуспешните.

Уште еден прекрасен настан каде преку натпревар се промовираше спортот и природните убавини на нашата Македонија.