Уживајте во Македонија во секоја сезона!
Ученички екскурзии на Пелистер и Попова Шапка – Пролет 2016

Ученички екскурзии на Пелистер и Попова Шапка – Пролет 2016

Користете ги природните богатства на Македонија, почуствувајте ги планинските убавини и реализирајте ги Вашите наставни програми во природа , организирајте кружни и еднодневни екскурзии !

Теми кои заедно можеме да ги организираме :

,, Еколошки хепенинг “ – Запознавање со флората и фауната на Пелистер и Попова Шапка, значењето на

ендемските видови на растенија , карактеристични видови на животински свет

,, Природата зборува “ – почва , вода , воздух, ерозија и геоморфолошки карактеристики на Пелистер и Шар

Планина како планинските убавици во Македонија

,, Екологија и здрава животна средина “ – Улогата на човекот во еколошките процеси во глобални размери

,, Историски час во природа “ – Посета на Историските патеки, музеј на Националниот Парк Пелистер

,, Запознавање на културните вредности “ – Посета на Шарена Џамија , Тетовско Кале , Хераклеја , Широк

Сокак и градската архитектура.

,, Рекреација во природа “ – Развивање интерес за спортски активности, создавање навики за здраво

живеење , планинарење , планински велосипедизам услови и можности на Пелистер и Попова Шапка .

,, Скијањето како спортска дисциплина “ – Запознавање со Ски центрите Попова Шапка и Пелистер ,

можностите и проектите кои во иднина ке го одбележат овој спорт во Македонија.

Понуда

– Цени и услови за сместување на база Полн Пансион во хотелите Попова Шапка и Славија

врз основа на ценовната политика на ЕЛЕМ ТУРС за 2016 година.

– Комплет ручек по цена од 250,00 денари во рестораните на хотел Молика – Пелистер и

Славија Попова Шапка – Тетово, со вкалкулиран еден безалкохолен пијалок.

– Организиран ,, Пикник во природа “ со подготовка на ,, Ланч пакет “ по цена од 250,00

денари ,асортиман и мени по желба и дистрибуција по избор на гостите на атрактивни

локации на Пелистер и Попова Шапка.

Контакт и резервации : ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје

Подружница Молика Битола тел.: 47 229 406, факс: 47 229 048 e-mail: hmolika@t-home.mk

Подружница Попова Шапка Тетово тел.: 44 361 122, факс: 47 360 464 e-mail: contact@popova-sapka.mk

Close Menu