Попова Шапка подготвенa за скијање

Попова Шапка подготвенa за скијање

Подготовките за претстојната скијачка сезона на Попова Шапка се завршени, а има и  снег

Ски лифтовите се ставени во функција. Се очекува повисока снежна покривка по што скијачите ќе може да уживаат во овој начин на рекреација.

Ставен е во функција и најголемиот ски-лифт Цери Пашина. Подготвени сме да ги  дочекаме првите скијачи кога ќе падне првиот поголем снег. Годинава за прв пат ќе имаме ноќно скијање, од 19 до 22 часот на патеката Тетекс .