Велосипедска патека Големо Езеро – Пелистер

Велосипедска патека Големо Езеро – Пелистер

Хотел Молика и уникатите пејзажи на Националниот Парк Пелистер ги овозможуваат едни од најатрактивните и највозбудливите велосипедски доживувања.

Велосипедска патека „Големо Езеро“

  • Должина на патеката – 35 км
  • Времетраење на патеката – околу 6 часа
  • Тежина на патеката –  тешка
  • Амплитуда на надморска висина – 1420 м. – 2180 м. – 1420 м.

Опис: Патека по земјен пат со можност да се доловат прекрасните видици на Пелистер која е поделена на три периоди од кои најтежок е средниот на искачување. Препорачлива е за искусни учесници.